12. SEPTEMBAR 2023.

„Mala škola klimatskih promena“ je dvodnevni program radionica i biće realizovane za dve grupe đaka uzrasta između 9 i 13 godina.


Program radionice
se sastoji iz interaktivne nastave, koja će se zasnivati na pripremljenoj prezentaciji koja sadrži osnovne pojmove vezane za klimatske promene i na nizu malih eksperimenata koji će omogućiti vizuelizaciju i lakše pamćenje naučenog. Učenici će učestvovati i u kvizu, pravljenju maketa i u debati. Sve navedeno, obezbediće im sticanje znanja o klimatskim promenama i njihovom uticaju na svet oko nas, ali će steći i veštine brzog razmišljanja (kroz kviz), veštine argumentovanog pričanja koje će naučiti u debatovanju na zadate teme, a sve uz druženje sa vršnjacima. Deo radionice se odnosi i na primenu tehničko-tehnoloških sredstava koja podrazumevaju korišćenje drona ili upotrebu solarnog panela u sklopu same radionice.


Datum održavanja
događaja za prvu grupu je 23. i 24.9.2023. godine, a za drugu grupu 30.9. i 1.10.2023. godine, u prostoru Miljenko Dereta, ulica Dobračina 55 Beograd, u periodu od 10 do 16 časova.

Učešće je besplatno, a broj mesta je ograničen. Učesnicima je obezbeđeno osveženje, a po završenoj radionici i diploma za stečena znanja.


Prijave su otvorene do 16. septembra
, putem elektronske pošte irena.blagajac@gmail.com.

Prilikom prijave je potrebno dostaviti sledeće informacije:

  • Ime i prezime učenika, naziv škole i uzrast;
  • Termin radionice za koju se prijavljuje;
  • Кontakt telefon osobe (roditelja, nastavnika…) koji će dovesti učenika na radionicu.

Radionice će voditi Msc Irena Blagajac (Centar za razvoj neformalnog obrazovanja građana), predavač sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom i student doktorskih studija na Univerzitetu u Beogradu – Geografskom fakultetu.

„Mala škola klimatskih promena“ je aktivnost koju sprovodi Centar za razvoj neformalnog obrazovanja u okviru projekta Кlimatski forum, koji je deo aktivnosti EКO SISTEM programa koji realizuju Mladi istraživači Srbije, a podržava Švedska.

Prijavite se za vesti i novosti

iz Centra za unapređenje životne sredine